Kaljena stakla / staklene folije - Sve što trebamo znati o njima

Kaljena stakla / staklene folije - Sve što trebamo znati o njima


Danas je kaljeno staklo zasigurno neophodan dodatak vašem uređaju. Budući da cijene uređaja stalno rastu, želite biti sigurni da je vaš telefon kvalitetno zaštićen od mogućih oštećenja. Odabir zaštite vašeg ekrana može se činiti jednostavnim, ali u stvarnosti postoje različite vrste i načini nanošenja zašititnog stakla koji mogu biti zbunjujući.

Danas ćemo pisati o tri načešće i najmodernije vrste kaljenog stakla.
 
1. TPU Staklena folija
 
 
TPU Staklena folija nudi osnovnu zaštitu zaslona, poput manjih ogrebotina, ogrebotina od kovanica ili ključeva u džepu. Zbog velike fleksibilnosti materijala, staklene folije posebno dobro prianjaju zaobljenim ekranima i ekranima sa otiskom prsta na ekranu koji su sve popularniji dodatak novim uređajima. Staklene folije vrlo često prostiru se preko cijelog ekrana vašeg uređaja te odgovaraju svakom modelu mobitela. Razlikuju se u pogledu primjene na sam ekran jer se mogu nanositi mokre ili suhe.
Nakon uspješne primjene staklene folije, možete biti sigurni u osnovnu zaštitu vašeg ekrana te iskusiti glatki i mekani dodir koji ova folija pruža. Staklene folije često ćete moći kupiti po nižim cijenama s obzirom da spadaju u osnovnu zaštitu vašeg ekrana.

 
Za napredniju vrstu zaštite vašeg ekrana, nastavite sa čitanjem…
 
2. Zaobljeno kaljeno staklo
 
 
Zaobljena kaljena stakla nude nešto manju fleksibilnost od TPU staklenih folija. To znači da ćete morati potražiti posebno zaobljenu PET zaštitu zaslona ako vaš telefon ima zaobljeni ekran. U suprotnom nećete pokriti cijeli zaslon. Ova vrsta zaštite otporna je na neugodne otiske prstiju na ekranu. Sprječava ogrebotine od ključeva, kovanica, sitnih udubljivanja, padova, nagnječenja i još mnogo toga. Zaštita zaslona u ovoj kategoriji spada u viši cjenovni rang, ali to naravno nije ništa u usporedbi sa cijenom zamjene kompletnog ekrana.

 
3. Kaljeno staklo
 
 
U ovom trenutku kaljena stakla nude najviše zaštite na tržištu. Visokokvalitetni kaljeni zaštitni zaslon postao je višeslojni te uključuje silicij koji apsorbira udarce. Pruža mnogo jasniji prikaz, anti-refleksno i smanjeno blještanje. Najbolja kaljena stakla imaju tvrdoću od 8H do 9H što znači da su dovoljno čvrsti da se mogu oduprijeti ogrebotinama. Oni također štite od padova i nagnječenja gdje postoje velike šanse da čak i ako vam se kaljeno staklo slomi, zaslon vašeg telefona neće biti oštećen. Ova je opcija zaštite zaslona najpopularnija I pripada srednjem cjenovnom rangu.
Sva naša kaljena stakla možete vidjeti ovdje.
 
 
Raspravljali smo o tri najbolje, česte vrste kaljenog stakla / staklene folije. Međutim, s napretkom tehnologije i izbacivanjem svakog novog vodećeg uređaja, oni također iz godine u godinu postaju sve bolji I napredniji! Posjetite naš maskice.hr web shop u kojem možete pronaći najmodernija I najkvalitetnija kaljena stakla te u potpunosti otkloniti mogućnost oštećenja ekrana na vašem novom uređaju!
 

 
Besplatna dostava
Besplatna dostava

Za sve narudžbe iznad 30,00€

Brza i sigurna dostava
Brza i sigurna dostava

Brza dostava u roku od 3-5 radnih dana

Vaše zadovoljstvo uvijek na prvom mjestu
Vaše zadovoljstvo uvijek na prvom mjestu

100% sigurna i povoljna kupnja iz vašeg naslonjača

Tečaj €/kn: 7,53450 2022-09-01 00:47:47