Povrat robe

Registriraj se, postani član Maskice.hr kluba i ostvari pravo na jedan besplatan povrat po narudžbi!

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom, istu može, ne navodeći razlog, vratiti u zamjenu za novac unutar 8 dana od primitka robe. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je prije isteka roka od 8 dana poštom (na adresu SVIJET MASKICA d.o.o., Cernička 4, 10000 Zagreb) ili emailom (na adresu prodaja@maskice.hr) poslati potpisanu izjavu o odluci o odustajanju od kupnje uz kopiju računa, a neoštećen proizvod vratiti o vlastitom trošku u originalnom pakiranju, sa svom opremom i dokumentacijom s kojom je proizvod bio originalno isporučen.

U tu svrhu, kupac može upotrijebiti Obrazac za jednostrani raskid ugovora. Ugovor (narudžbu) možete jednostrano raskinuti u roku od 8 dana bez navođenja razloga. Kako biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora morate nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i Obrazac za jednostrani raskid ugovora. Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

Rok za jednostrani raskid iznosi 8 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana. Ukoliko jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 8 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka unaprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu.

Pravo na povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku, osim ukoliko izaberete drugi način isporuke, a koji nije najjeftiniji standardni ponuđeni način isporuke možete koristiti u sljedećim slučajevima:

• isporuka robe koja nije naručena
• isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici Maskice.hr
• isporuka neispravne robe (ovo podrazumijeva i oštećenja nastala unutar 8 dana od dana preuzimanja pošiljke) ili robe koja ima vidljive greške ili  oštećenja.

U navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat, a izjavi priložiti dokaz. U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.